Henkilökunta

Oikomishoito ja hammaslääkärin palvelut

Ursula Saari

Oikomishoidon erikoishammaslääkäri
Ursula Saari

Teen oikomishoitoa kaiken ikäisille; lapsille, nuorille, aikuisille ja iäkkäämmille. Työskentelytapani on rauhallinen, toimenpiteet teen hellävaraisesti. Pyrin kertomaan mahdollisimman tarkkaan ja selkeästi hoitosuunnitelman potilaalle ja hoitokäyntien aikana kerron myös miten hoito etenee. Potilaani ovat olleet tyytyväisiä lopputuloksiin ja myös hoitokäynteihin työskentelytapani osalta.

Oikomishoidolla korjaan mm. purentavirheitä, hammaskaarten ahtauksia, hampaiden asentovirheitä. Lopputuloksena on kaunis, esteettinen ja tasainen hammaskaari. Käyttämiäni oikomistekniikoita ovat mm. Invisalign kalvo-oikomishoito (huomaamattomat läpinäkyvät oikomiskalvot, joilla saadaan korjattua vaikeampiakin purentavirheitä) ja kiinteä kojetekniikka (hammasraudat) joko metallisilla tai keraamisilla oikomiskiinnikkeillä. Oikojana olen perehtynyt hampaiden siirtämiseen tarvittavaan biomekaniikkaan sekä hampaiden ja luuston kasvuun ja kehitykseen.

Minulla on 30 vuoden kokemus oikomishoidon potilaiden hoidosta. Päivitän edelleen tietojani mm. käymällä alan kursseilla, kongresseissa, luen uusia alan julkaisuja ja tutkimuksia. Olen myös pitänyt oikomishoidon tekniikkaluentoja. Päivittäinen työni oikomishoidon potilaiden kanssa myös antaa minulle jatkuvaa mielenkiintoa ja innostusta jatkaa työtäni.

Mielestäni on tärkeää itse voida hyvin, jotta voi hoitaa myös potilaita hyvin. Työkuntoani ja omaa hyvinvointiani pidän yllä harrastamalla Astanga -joogaa, juoksemista sekä öljyvärimaalausta.

Koulutukset

Olen valmistunut hammaslääkäriksi vuonna 1993 Turun yliopiston lääketieteellisestä tiedekunnasta. Heti hammaslääkäriksi valmistumisen jälkeen aloitin työt oikomishoidon erikoishammaslääkärin vastaanotolla ja hoidin tuolloin oikomishoidon potilaita yhdessä hänen kanssaan. Tuona aikana kävin myös säännöllisesti oikomishoidon jatkokoulutuskursseilla Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Kiinnostukseni hampaiden oikomishoitoon vahvistui ja pääsinkin erikoistumaan Turun yliopiston lääketieteelliseen tiedekuntaan 3-vuotiseen oikomishoidon erikoistumisohjelmaan vuonna 2000 ja valmistuin oikomishoidon erikoishammaslääkäriksi vuonna 2003.

Suuhygienistin palvelut

Julia Alatarvas

Suuhygienisti
Julia Alatarvas

Olen vuoden 2005 ylioppilas Naantalin lukiosta ja valmistunut suuhygienistiksi vuonna 2009 Turun ammattikorkeakoulusta. Suuhygienistin tutkinto on 3,5 vuotta kestävä korkeakoulututkinto, jossa saa valmiudet asiakkaiden itsenäiseen hoitamiseen moniammatillisessa yhteistyössä hammashoitajien, perushammaslääkäreiden ja eri alojen erikoishammaslääkäreiden kanssa. Orthocenterissä olen työskennellyt valmistumisesta saakka, eli noin 14 vuotta. Opiskeluaikana työskentelin kunnallisella puolella Maskun - ja Nousiaisten hammashoitoloissa. Olen kahden pienen tytön äiti ja vapaa-aikani pyörii vahvasti lasten ja heidän harrastuksiensa ympärillä.

Suuhygienistinä olen rento sekä huumorintajuinen ja pyrin luomaan vastaanotolleni kevyen tunnelman, jotta asiakkaan käynti sujuisi mahdollisimman pienellä jännityksellä ja olisi niin miellyttävä kuin suinkin mahdollista. Saan lähes päivittäin asiakkailtani kiitosta tavastani työskennellä mahdollisimman kivuttomasti.

Pidän kovasti monipuolisesta työnkuvastani OrthoCenterissä, joka yhdistää tavanomaisen suuhygienistin työn ja oikomishoidon. Työskentelen yhdessä oikomishoidon erikoishammaslääkäri Ursula Saaren kanssa osan viikkoa ja muun ajan hoidan itsenäisesti omia asiakkaitani. Teen paljon perustoimenpiteitä, kuten hammaskiven poistoja, tarkastuksia ja valkaisuja, mutta myös paljon esim. retentiolankojen huoltoja ja korjauksia. Vastaanottomme pyörii vahvasti oikomishoidon ympärillä sen ollessa erikoisalaamme, mutta otan ilolla vastaan ihan kaikenlaiset asiakkaat. Erityisesti tykkään tehdä suuria suun terveyden ja esteettisen puolen muutoksia ihmisille, joilla hammashoito on syystä tai toisesta jäänyt pidemmäksi aikaa. Vastaanotolleni uskaltaa siis tulla iloisin mielin, vaikka suun tilanne olisikin päässyt vähän rempalleen! Tarvittaessa ohjaan asiakkaan hammaslääkärin hoitoon. Tervetuloa meille OrthoCenteriin!

Hammaslääkäriasema

OrthoCenter
Orthokonsult Oy

Osoite

Yliopistonkatu 13b
20100 TURKU