Varaa aika

Oikomishoito

Nykyaikainen oikomishoito voidaan suorittaa melko huomaamattomasti lähes näkymättömin kalvoin (Invisalign) tai hampaan värisin keraamisin kiinnikkein. Ensin tutkimme maksuttomalla konsultaatiokäynnillä millainen hoitosuunnitelma olisi hampaillesi sopivin.

Nykyään yleensä päädytään Invisalign-oikomishoitoon, jossa kuvaamme ensin hampaasi Invisalign iTero Element Flex 3D-skannerilla tietokoneelle kolmiulotteiseen muotoon. Hoidon alustavan lopputuloksen näet vastaanotollamme heti skannauksen jälkeen, lopullisen parin viikon päästä ClinCheck-suunnitelman valmistuttua. Invisalign iTero 3D-skannerilla otettujen digitaalisten jäljennösten pohjalta tehdään lähes näkymättömät hampaita oikovat kalvot, jotka voi ottaa pois ruokailun ja hampaiden harjaamisen ajaksi. Näitä kalvoja vaihdetaan uusiin aina kahden viikon välein kunnes Invisalign-oikomishoito on valmis. Yleensä hoito kestää puolesta vuodesta vuoteen.
Invisalign
Jos kuitenkin päädytään perinteiseen oikomishoitoon, niin nykyaikaiset materiaalit ovat hellävaraisia ja hoito on kokonaisuudessaan lähes kivuton, alussa kuitenkin yleensä esiintyy pientä arkuutta hampaissa. Hoitokäyntejä on keskimäärin kerran kuukaudessa, purentavirheen vakavuudesta tai korjaamisen tarpeesta riippuen oikomishoidon kokonaiskesto on puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Hoidon kestoon ja kustannuksiin vaikuttaa myös tarvitaanko oikomishoitoa sekä ylä- että alaleuassa vai pelkästään toisessa.

Oikomishoito

Ikä ei ole myöskään este oikomishoidon aloittamiselle. Mikäli olet kiinnostunut, varaa aika konsultaatioon, jolloin voimme kertoa millainen olisi sinun hampaidesi hoitosuunnitelma.

Yleisimmät syyt oikomishoidolle ovat erilaiset purentahäiriöt, joka haittaavat hampaiston normaalia kehitystä ja toimintaa. Oikomishoitopäätös tehdään nykyään yhä useammin myös esteettisistä syistä. Virheellinen purenta saattaa myös aiheuttaa pään- ja kasvojenalueen kiputiloja sekä estää kunnollisen pureskelun. Ahdas hammaskaari vaikeuttaa hampaiden puhdistamista. Purentavirheet voivat vaikuttaa haitallisesti myös ulkonäköön. Purentavirheitä yleisimmin aiheuttavat: hampaiden menetykset, pitkään jatkunut peukalon tai tutin imeminen, hammaskaaren ahtaus, suuret kita- ja nielurisat. Oikomishoitoa seuraa ylläpitovaihe, ettei saavutettua hoitotulosta menetetä. Ylläpitovaihe voi kestää useita vuosia tai jopa koko elämän ajan.

Varaa aika ilmaiseen oikomishoidon konsultaatiokäyntiin.

Soita (02) 2505 202 , lähetä sähköpostia osoitteeseen orthocenter@orthokonsult.fi tai ota yhteyttä yhteydenottolomakkeellamme oheisesta linkistä. Koskee ainoastaan uusia oikomishoidosta kiinnostuneita asiakkaita.

Invisalign Provider iTero Element

OrthoCenter

Hammaslääkäriasema

Orthokonsult Oy

Ajanvaraus

Oikomishoito ja hammaslääkäri
(02) 2505 202
orthocenter@orthokonsult.fi

Suuhygienisti
040 7450 695
julia.alatarvas@orthokonsult.fi

Yhteystiedot