OrthoCenter oikomishoito

Hampaiden oikomishoito

Nykyaikainen oikomishoito voidaan suorittaa melko huomaamattomasti lähes näkymättömin kalvoin (Invisalign) tai hampaan värisin keraamisin kiinnikkein. Ensin tutkimme maksuttomalla konsultaatiokäynnillä millainen hoitosuunnitelma olisi hampaillesi sopivin. 

Kalvohoito

Invisalign oikomishoito

Ihmiset haluavat oikomishoidon olevan miellyttävää, huomaamatonta ja helppoa. Yleensä asiakkaamme päätyvät valitsemaan lähes huomaamattoman ja mukavan Invisalign oikomishoidon. Invisalign Clear Aligner oikomiskalvot toimivat biomekaaniikaltaan samoin kuin perinteiset kiinteät oikomiskojeet. Oikomishoito on erikoishammashoitoa sekä vaatii erikoisosaamista hampaiden siirtoon liittyvän biomekaaniikan sekä hampaiden kiinnityskudosten tuntemuksen osalta. Hampaiden oikomishoidon suunnittelee ja toteuttaa meillä aina oikomishoidon erikoishammaslääkäri. Invisalign hoito alkaa hampaiden skannuksella. Ensin kuvaamme hampaasi Invisalign iTero Element Flex -3D-skannerilla tietokoneelle kolmiulotteiseen digitaaliseen muotoon. Hoidon alustavan tuloksen näet vastaanotollamme heti skannauksen jälkeen ns. Invisalign outcome simulaation avulla ja lopputuloksen parin viikon päästä oikomishoidon erikoishammaslääkärin tekemän ClinCheck-suunnitelman valmistuttua. Invisalign iTero -3D-skannerilla otettujen digitaalisten jäljennösten pohjalta tehdään lähes näkymättömät hampaita oikovat kalvot, jotka voi ottaa pois ruokailun ja hampaiden harjaamisen ajaksi. Näitä kalvoja vaihdetaan uusiin aina kahden viikon välein kunnes Invisalign-oikomishoito on valmis. Yleensä hoito kestää puolesta vuodesta vuoteen. Vaikeampien purentavirheiden hoito voi kestää puolestatoista kahteen vuoteenkin.

Invisalign ProviderInvisalign Platinum ProvideriTero Element


Ikä ei ole myöskään este oikomishoidon aloittamiselle. Mikäli olet kiinnostunut, varaa aika konsultaatioon, jolloin voimme kertoa millainen olisi sinun hampaidesi hoitosuunnitelma.

Hampaiden oikominen

Perinteinen oikomishoito

Jos kuitenkin päädytään perinteiseen oikomishoitoon, nykyaikaiset materiaalit ovat hellävaraisia ja hoito on kokonaisuudessaan lähes kivuton. Alussa kuitenkin yleensä esiintyy pientä arkuutta hampaissa. Hoitokäyntejä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Purentavirheen vakavuudesta tai korjaamisen tarpeesta riippuen oikomishoidon kokonaiskesto on puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Hoidon kestoon ja kustannuksiin vaikuttaa myös se, tarvitaanko oikomishoitoa sekä ylä- että alaleuassa vai pelkästään toisessa.

Yleistä oikomishoidosta

Yleisimmät syyt oikomishoidolle ovat erilaiset purentahäiriöt, jotka haittaavat hampaiston normaalia kehitystä ja toimintaa. Oikomishoitopäätös tehdään nykyään yhä useammin myös esteettisistä syistä. Virheellinen purenta saattaa myös aiheuttaa pään- ja kasvojenalueen kiputiloja sekä estää kunnollisen pureskelun. Ahdas hammaskaari vaikeuttaa hampaiden puhdistamista. Purentavirheet voivat vaikuttaa haitallisesti myös ulkonäköön. Purentavirheitä aiheuttavat yleisimmin hampaiden menetykset, pitkään jatkunut peukalon tai tutin imeminen, hammaskaaren ahtaus, suuret kita- ja nielurisat, purennan kuluminen. Hampaiden juurten siirtymiset leukaluussa tarvitsevat riittävän ajan , jotta oikomishoidon lopputulos on hyvä ja mahdollisimman pysyvä. Hampaiden oikomishoidon lopussa, ennen hoidon päättymistä pidetään oikomiskalvoja tai kojeita muutama viikko vielä passiivisesti. Passiivinen vaihe auttaa hampaiden juuria asettumaan uuteen asentoon. Oikomishoitoa seuraa ylläpitovaihe, ettei saavutettua hoitotulosta menetetä. Ihminen muuttuu läpi koko elämän mm. vanheneminen kutistaa hampaita ympäröiviä kudoksia ja vaikuttaa tällöin myös hampaiden asentoihin. Tämän seurauksena ylläpitovaihe voi kestää useita vuosia tai jopa koko elämän ajan, jotta vältyttäisiin hampaiden asentomuutoksilta.

Varaa aika maksuttomaan oikomishoidon konsultaatioon!

Koskee ainoastaan uusia oikomishoidosta kiinnostuneita asiakkaita.

Hammaslääkäriasema

OrthoCenter
Orthokonsult Oy

Osoite

Yliopistonkatu 13b
20100 TURKU