OrthoCenter oikomishoito

Hampaiden oikomishoito

Nykyaikainen oikomishoito voidaan suorittaa melko huomaamattomasti lähes näkymättömin kalvoin (Invisalign) tai hampaan värisin keraamisin kiinnikkein. Ensin tutkimme maksuttomalla konsultaatiokäynnillä millainen hoitosuunnitelma olisi hampaillesi sopivin. 

Kalvohoito

Invisalign oikomishoito

Nykyään yleensä päädytään ilman perinteisiä kiinteitä kojeita tehtävään Invisalign kalvo-oikomishoitoon. Invisalign-hoidon alussa kuvaamme hampaasi Invisalign iTero Element Flex -3D-skannerilla tietokoneelle kolmiulotteiseen muotoon. Hoidon alustavan tuloksen näet vastaanotollamme heti skannauksen jälkeen simulaatiomallin avulla. Varsinaisen lopputuloksen näet ClinCheck-suunnitelman valmistuttua. Invisalign iTero -3D-skannerilla otettujen digitaalisten jäljennösten pohjalta tehdään lähes näkymättömät hampaita oikovat kalvot, jotka voi ottaa pois ruokailun ja hampaiden harjaamisen ajaksi. Näitä kalvoja vaihdetaan uusiin aina kahden viikon välein kunnes Invisalign-oikomishoito on valmis. Invisalign-hoito on nopeampaa ja hellävaraisempaa kuin perinteisillä kojeilla tehtävä oikomishoito. Yleensä hoito kestää puolesta vuodesta vuoteen.

Invisalign ProviderInvisalign Platinum ProvideriTero Element


Ikä ei ole myöskään este oikomishoidon aloittamiselle. Mikäli olet kiinnostunut, varaa aika konsultaatioon, jolloin voimme kertoa millainen olisi sinun hampaidesi hoitosuunnitelma.

Hampaiden oikominen

Perinteinen oikomishoito

Jos kuitenkin päädytään perinteiseen oikomishoitoon, nykyaikaiset materiaalit ovat hellävaraisia ja hoito on kokonaisuudessaan lähes kivuton; alussa kuitenkin yleensä esiintyy pientä arkuutta hampaissa. Hoitokäyntejä on keskimäärin kerran kuukaudessa. Purentavirheen vakavuudesta tai korjaamisen tarpeesta riippuen oikomishoidon kokonaiskesto on puolesta vuodesta kahteen vuoteen. Hoidon kestoon ja kustannuksiin vaikuttaa myös se, tarvitaanko oikomishoitoa sekä ylä- että alaleuassa vai pelkästään toisessa.

Yleistä oikomishoidosta

Yleisimmät syyt hampaiden oikomiselle ovat erilaiset purentahäiriöt, jotka haittaavat hampaiston normaalia kehitystä ja toimintaa. Oikomishoitopäätös tehdään nykyään yhä useammin myös esteettisistä syistä. Virheellinen purenta saattaa myös aiheuttaa pään- ja kasvojenalueen kiputiloja sekä estää kunnollisen pureskelun. Ahdas hammaskaari vaikeuttaa hampaiden puhdistamista. Purentavirheet voivat vaikuttaa haitallisesti myös ulkonäköön. Purentavirheitä aiheuttavat yleisimmin hampaiden menetykset, pitkään jatkunut peukalon tai tutin imeminen, hammaskaaren ahtaus, suuret kita- ja nielurisat. Oikomishoitoa seuraa ylläpitovaihe, ettei saavutettua hoitotulosta menetetä. Ylläpitovaihe voi kestää useita vuosia tai jopa koko elämän ajan. Ylläpitovaihe on tärkeä, koska ihminen muuttuu vanhetessaan, mm. kudokset kutistuvat, hampaat kuluvat ja purenta madaltuu.

Varaa aika ilmaiseen oikomishoidon konsultaatioon!

Koskee ainoastaan uusia oikomishoidosta kiinnostuneita asiakkaita.

Tällä hetkellä nettiajanvarauksessa ei vapaita aikoja koronavirustartunnan riskin vuoksi.


Hammaslääkäriasema

OrthoCenter
Orthokonsult Oy

Osoite

Yliopistonkatu 13b
20100 TURKU