Invisalign oikomishoito

Invisalign oikomishoito lähes näkymättömin kalvoin

Invisalign Clear Aligner

Ihmiset haluavat oikomisen olevan miellyttävää, huomaamatonta ja helppoa. Yleensä asiakkaamme päätyvät valitsemaan lähes huomaamattoman ja mukavan Invisalign clear aligner oikomishoidon.
Invisalign clear aligner oikomiskalvot toimivat biomekaaniikaltaan samoin kuin perinteiset kiinteät oikomiskojeet.
Hampaiden oikominen on erikoishammashoitoa sekä vaatii erikoisosaamista hampaiden siirtoon liittyvän biomekaaniikan sekä hampaiden kiinnityskudosten tuntemuksen osalta. Hampaiden oikomishoidon suunnittelee ja toteuttaa meillä aina oikomishoidon
erikoishammaslääkäri.

iTero skannaus meneillään

iTero 3D skannaus ja ensimmäinen käynti

Invisalign hoito alkaa hampaiden skannauksella. Ensin kuvaamme hampaasi Invisalign iTero Element Flex -3D-skannerilla tietokoneelle kolmiulotteiseen digitaaliseen muotoon. Kuvaaminen on kivutonta ja nopeaa. Samalla käynnillä otamme hampaistasi myös perinteisiä valokuvia.

ClinCheck suunnitelman tarkastelua

ClinCheck suunnitelma

Hoidon alustavan tuloksen näet vastaanotollamme heti skannauksen jälkeen ns. Invisalign outcome simulaation avulla ja lopputuloksen parin viikon päästä oikojahammaslääkärin tekemän ClinCheck-suunnitelman valmistuttua. Invisalign iTero -3D-skannerilla otettujen digitaalisten jäljennösten pohjalta tehdään lähes näkymättömät hampaita oikovat kalvot.

Invisalign kalvoihin perehdyttäminen

Hoidon kulku

Skannauksen jälkeen seuraavalla käynnillä noin kuukauden kuluttua saat kalvot käyttöösi. Hampaisiin kiinnitetään tällä käynnillä huomaamattomat hampaanväriset otepinnat, joiden määrän ja sijainnin ohjelma laskee ja suunnittelee yksilöllisesti. Hampaiden välejä kiillotetaan kevyesti sujuvan liikkuvuuden varmistamiseksi ja hammaskivijäämien poistamiseksi. Tällä käynnillä saatetaan myös jo tehdä joitakin pieniä hammasvälihiontoja, mikäli niitä on hoitoosi suunniteltu. Opetamme sinulle kalvojen käytön ja saat tarvittavat tarvikkeet ja ohjeet mukaasi. Kalvojen käyttö alkaa heti vastaanotolta lähtiessäsi.

Saatuasi kalvot käyttöön seuraava käynti vastaanotolle tulee yleensä kuukauden käytön jälkeen ja sen jälkeen noin kahden kuukauden välein.

Invisalign kalvopaketti

Kalvojen käyttö

Invisalign kalvoja käytetään suussa koko ajan ja ne otetaan pois vain ruokailun ja hampaiden harjaamisen ajaksi. Tavoitteena on käyttää kalvoja 22 tuntia vuorokaudessa.Yleensä hoito kestää puolesta vuodesta vuoteen. Vaikeampien purentavirheiden hoito voi kestää puolestatoista vuodesta kahteen vuoteen.
Invisalign -kalvoja vaihdetaan itsenäisesti kotona, aluksi kahden viikon välein ja myöhemmin hammaslääkärin arvion mukaan tiheämminkin. Kevyemmissä Invisalign lite -hoidoissa vaihtoväli pidetään yleensä kahdessa viikossa, jotta kalvoista saadaan lyhyemmässä hoidossa kaikki teho irti. Kalvoja voit pestä viileällä vedellä ja käsitiskiaineella tai oikomiskojeiden puhdistuaineella. Hoidon etenemistä seurataan vastaanottokäynnein, mutta myös kotona on tärkeää seurata, että kalvot istuvat hyvin hammaskaarella siirryttäessä seuraavaan kalvoon. Mikäli jokin hammas ei ole seurannut, voit pitää kalvoja päivän tai kaksi pidempään. Samoin voit toimia, mikäli olet esim. sairastumisen vuoksi pitänyt kalvoja normaalia vähemmän.
Pieniä muotoiluhiontoja saatetaan tehdä vielä hoidon edetessä, mutta välikäynnit ovat yleensä nopeita ja helppoja käyntejä.

Hoidon lopuksi hampaat skannataan uudelleen Vivera retentiokalvoja varten ja viimeisiä Invisalign kalvoja käytetään Viveroiden saapumiseen saakka. Tarvittaessa voimme tilata lisää aktiivisia oikomiskalvoja, mikäli hoidon päättyessä haluamme vielä lisää hienosäätöä purentaan tai estetiikkaan.  

Chewies purupatukat

Chewies purupatukat

Mikäli sinulle on annettu mukaan Chewies purupatukoita voit pureskella niitä kalvot suussa muutaman kerran päivässä yhteensä noin 15 minuutin ajan. Purupatukoiden käyttö vilkastuttaa hampaiden verenkiertoa ja edistää hampaiden liikkumista. Chewieseilla voit myös varmistaa, että kalvot ovat tiukasti paikoillaan, kun asetat kalvot suuhun. Käyttö opetetaan vastaanotolla.

Varaa aika maksuttomaan oikomishoidon konsultaatioon!

Koskee ainoastaan uusia oikomishoidosta kiinnostuneita asiakkaita.

Hammaslääkäriasema

OrthoCenter
Orthokonsult Oy

Osoite

Yliopistonkatu 13b
20100 TURKU